Bureaustoelen die voldoen aan de NPR-normering

Bureaustoelen met NPR1813 normering

Als je op zoek bent naar een bureaustoel, is het belangrijk om rekening te houden met de NPR1813 normering. Deze normering geeft aan welke eigenschappen een goede bureaustoel moet hebben om ergonomisch verantwoord te zijn en blessures of klachten te voorkomen. In dit artikel zullen we bespreken welke eigenschappen een bureaustoel moet hebben om te voldoen aan de NPR1813 normering en welke punten worden getest ter keuring van deze normering.

Verstelbare zithoogte

Een van de belangrijkste kenmerken van een ergonomische bureaustoel is dat de zithoogte verstelbaar is. Dit maakt het mogelijk om de stoel aan te passen aan de lengte van de gebruiker en zo ervoor te zorgen dat hij of zij op een gezonde manier kan werken. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe snel en eenvoudig de hoogte versteld kan worden.

Verstelbare rugleuning

Een andere belangrijke eigenschap van een ergonomische bureaustoel is dat de rugleuning verstelbaar is. Dit maakt het mogelijk om de stoel aan te passen aan ieders individuele lichaamsvorm en -grootte, waardoor drukpunten worden vermeden en pijn in nek, schouders en rug wordt voorkomen. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe goed de rugleuning zich laat instellen voor verschillende gebruikers.

Lendensteun

Om extra ondersteuning te bieden aan de onderrug, hebben veel bureaustoelen een lendensteun. Dit is een verhoogde rand in de rugleuning die precies in de holte van de onderrug past. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe effectief deze lendensteun is en of hij voldoende ondersteuning biedt.

Armleuningen

Armleuningen zijn niet altijd noodzakelijk voor ergonomische bureaustoelen, maar ze kunnen wel bijdragen aan extra comfort en ondersteuning van de armen en schouders. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe verstelbaar en comfortabel de armleuningen zijn.

Stabiliteit

Een goede bureaustoel moet ook stabiel zijn. Dit betekent dat hij niet wiebelt of beweegt tijdens het zitten en dat hij stevig op de grond staat. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe stabiel hij is, zelfs als iemand zich achterover leunt of zijwaarts beweegt.

Wieltjes

De meeste bureaustoelen hebben wieltjes om gemakkelijk te kunnen bewegen op verschillende soorten vloeren. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe goed deze wieltjes werken op verschillende soorten vloeren, zoals tapijt, hout of tegels.

Kiezen van de juiste bureaustoel

Samenvattend moeten ergonomische bureaustoelen aan verschillende eigenschappen voldoen om te voldoen aan de NPR1813 normering. Dit omvat verstelbare zithoogte, verstelbare rugleuning en lendensteun, armleuningen, stabiliteit en wieltjes. Bij het testen van een bureaustoel volgens de NPR1813 normering wordt er gekeken naar hoe goed deze eigenschappen zijn geïmplementeerd in de stoel en of ze effectief zijn voor verschillende gebruikers.

Als je op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel die voldoet aan de NPR1813 normering, is het belangrijk om bij aankoop te letten op deze eigenschappen. Vergelijk verschillende modellen en merken en lees reviews van andere klanten om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt. Door te investeren in een goede bureaustoel kun je pijn en blessures voorkomen en comfortabeler werken gedurende langere periodes.

 

 

Lees meer
[powr-chat id="a17b4488_1602688861"]
Cookies beheren Manage cookies