Ergonomisch instelbare stoelen

Het assortiment ergonomisch instelbare stoelen bestaat uit bureaustoelen die zeer geschikt zijn voor werkdagen. Bij het uitzoeken van een bureaustoel is het belangrijk dat je kijkt naar de instelmogelijkheden. Hoe beter de instelmogelijkheden voor hoe meer personen de bureaustoel geschikt is.

Sommige bureaustoelen zijn voorzien van goedkeuring voor de NEN-EN1335 normering. Dit is een Europese normering waarbij de bureaustoel moet voldoen aan bepaalde minimale instelmogelijkheden. Een normering op een bureaustoel krijgen is een dure aangelegenheid. Veel leveranciers hebben ervoor gekozen om de bureaustoel wel te voorzien van voldoende instelmogelijkheden maar niet te investeren in het verkrijgen van de normering. Ons assortiment bestaat uit bureaustoelen die altijd voldoende instelmogelijkheden dat ze minimaal aan de NEN-EN1335 normering voldoen.

Nederlanders zijn vaak langer dan de rest van de Europese landen. Naast de Europese NEN-EN1335 normering bestaat ook de Nederlandse NPR1813 normering. Ons assortiment NPR1813 normering bureaustelen vind je hier.

Een ergonomische bureaustoel is een stoel die is ontworpen om het lichaam van de gebruiker te ondersteunen en beschermen. De stoel moet aan een aantal eisen voldoen om te worden beschouwd als ergonomisch:

1. De zithoogte moet verstelbaar zijn. Dit betekent dat de stoel in hoogte kan worden versteld, zodat de gebruiker zitten op een manier die het meest comfortabel is voor hen.

2. De rugleuning moet verstelbaar zijn. Dit betekent dat de hoogte en/of de neiging van de rugleuning kan worden aangepast, zodat deze beter aansluit op de rug van de gebruiker.

3. De armleuningen moeten verstelbaar zijn of in hoogte verstelbaar zijn. Dit maakt het mogelijk om de armleuningen hoger of lager te zetten, afhankelijk van hoeveel steun ze nodig hebben. Sommige ergonomische stoelen hebben ook verstelbare armleuningen, wat betekent dat ze naar binnen of naar buiten gezet kunnen worden, afhankelijk van wat voor soort ondersteuning je nodig hebt.

4. De stoel moet over een goede wielbasis beschikken. Dit betekent dat de wielbasis stevig moet zijn en niet wiebelig, zodat je gemakkelijk kunt bewegen en je stoel niet wegglijdt wanneer je erin gaat zitten of eruit stapt.

5. Het lichaamsgewicht moet goed worden ondersteund door de stoel. Dit betekent dat de stoel moet over een goede constructie beschikken die ervoor zorgt dat het lichaamsgewicht van de gebruiker goed wordt ondersteund, waardoor er minder druk op het lichaam komt en je minder snel moe wordt tijdens het werken.

Lees meer
[powr-chat id="a17b4488_1602688861"]
Cookies beheren Manage cookies