Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

  • Geplaatst op
Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Je hebt een ergonomische bureaustoel maar weet niet hoe je deze instelt. Hieronder staat een uitleg voor het instellen van de bureaustoel.

Ergonomie op je Werkplek: Het Juist Instellen van je Bureaustoel

 

Of je nu thuis werkt of op kantoor, een goede werkhouding is essentieel voor je gezondheid en welzijn op lange termijn. Een van de belangrijkste elementen van een ergonomische werkplek is een goed ingestelde bureaustoel. Hier zijn enkele stappen om ervoor te zorgen dat jouw bureaustoel perfect is afgestemd op jouw lichaam.

 

1. Begin met de hoogte

 

De hoogte van je bureaustoel moet zo worden ingesteld dat je voeten plat op de grond kunnen rusten. Als je stoel te hoog staat, zullen je benen bungelen, wat spanning in je dijen kan veroorzaken. Als de stoel te laag staat, kan dit druk op je knieën en onderrug veroorzaken. Pas de hoogte dus aan tot je comfortabel zit met je voeten plat op de vloer en je knieën in een hoek van 90 graden.

 

2. Stel de zitdiepte in

 

De zitdiepte verwijst naar de afstand tussen de voorkant van de stoel en de achterkant van je knieën. Idealiter wil je een paar centimeter ruimte tussen de voorkant van de stoel en je knieën. Als je deze instelling niet hebt, kan dit druk uitoefenen op je dijen en de bloedcirculatie belemmeren. Pas de zitdiepte aan zodat je comfortabel zit zonder dat er druk op je knieën wordt uitgeoefend.

3. Rugleuning aanpassen

 

Een goede rugondersteuning is cruciaal om rugpijn te voorkomen. Stel de rugleuning van je stoel zo in dat deze de natuurlijke kromming van je onderrug volgt. Dit helpt om de druk op je wervelkolom te verminderen en helpt bij het handhaven van een goede houding tijdens het zitten. Sommige stoelen hebben zelfs verstelbare lumbale ondersteuning, die je kunt aanpassen aan je individuele behoeften.

 

4. Armleuningen positioneren

 

Armleuningen moeten zo worden ingesteld dat je armen ontspannen rusten met je schouders laag en ontspannen. Als de armleuningen te hoog staan, kan dit spanning veroorzaken in je schouders en nek. Als ze te laag staan, kan dit leiden tot het optillen van je schouders, wat ook spanning kan veroorzaken. Pas de armleuningen aan zodat je armen parallel aan de grond rusten en je schouders ontspannen zijn.

 

5. Controleer de kantelfunctie

 

Veel bureaustoelen hebben een kantelfunctie waarmee je de stoel naar voren of naar achteren kunt kantelen. Dit kan helpen om de druk op je onderrug te verminderen en een actieve zithouding te bevorderen. Experimenteer met de kantelfunctie om te zien welke stand het meest comfortabel voor je is tijdens verschillende taken.

Het instellen van je bureaustoel op de juiste manier is een belangrijke stap naar een ergonomische werkplek. Door de hoogte, zitdiepte, rugleuning, armleuningen en kantelfunctie aan te passen aan jouw lichaam, kun je rugpijn en andere gezondheidsproblemen voorkomen en comfortabeler en productiever werken. Neem de tijd om je stoel goed in te stellen en geniet van de voordelen van een ergonomische werkplek!

 

Bekijk ons assortiment ergonomische bureaustoelen:

 

https://www.mnkantoormeubelen.nl/bureaustoelen/

[powr-chat id="a17b4488_1602688861"]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »